Katten overlast

 

Katten overlast

U wilt  diervriendelijk katten verjagen uit uw tuin. Maar katten laten zich niet makkelijk verjagen.  Het is vaak nog lastiger  dan het weren van honden. Katten laten zich immers door fysieke barrières minder gemakkelijke tegenhouden dan honden. En katten overlast kan verschillende vormen aannemen.

Hygiene

Op het oog hygiënisch graven ze een keurig kuiltje voor hun ontlasting en dekken dat ook weer toe. Maar in de tussentijd is je halve tuin omgeploegd en loop je kans bij het bewerken ervan in de kattenpoep te grijpen. Bijzonder irritant is ook de neiging van katten om de zandbak van de kinderen als openbaar toilet te gebruiken. Dat is niet alleen smerig, maar ook riskant in verband met het overbrengen van allerlei nare bacteriën.

Loslopen katten jagen op vogels

Ben je gehecht aan vogels in je tuin of maak je je zorgen over het jonge nestje in de boom, dan helpt de aanwezigheid van katten ook niet Redenen genoeg dus om maatregelen te nemen om katten uit je tuin te weren of te verjagen. Katten zijn natuurlijke rovers. Als ze loslopen jagen ze ook op de steeds schaarser wordende vogelstand.

Diervriendelijke producten

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. De producten die wij in dit verband aanbieden zijn allemaal vriendelijk voor het milieu en bezorgen de te verjagen dieren geen onnodig leed. Zonder uitzondering richten ze zich op de gevoelige zintuigen van deze dieren. Met korrels en/of een spray worden de reukorganen geïrriteerd, of met behulp van ultrasoon geluid zullen de katten vluchten voor een geluid. Ideaal is een combinatie van verschillende middelen. Zo kun je snel weer rustig genieten van alles wat je tuin je te bieden heeft, zonder katten overlast.

Katten overlast