Voor het verwijderen van groene aanslag grijpen heel wat huishoudens nog naar grof geschut. Maar dat is niet altijd huisdiervriendelijk. Heel wat groene aanslag verwijderaars bevatten quaternaire ammonium verbindingen (‘quats’). Deze biociden zijn zonder meer slecht voor mens en milieu.

Vooral eigenaren van huisdieren moeten voorzichtig zijn met het toepassen van deze middelen. Vanuit diverse hoeken worden de gevaren voor honden en katten uit de doeken gedaan. Zo wijst het ‘Steunpunt voor dieren’ op Facebook op het gevaar dat de kat of hond over het behandelde oppervlak loopt en daarna de poten schoon likt. Dat leidt tot pijnlijke blaren op de tong, in de keel of op het gehemelte. In een enkel geval heeft dat zelfs fatale gevolgen. Dierenambulance Haarlem meldt al meerdere dieren te hebben behandeld die ernstige blaren hadden opgelopen door deze producten.

Huisdiervriendelijk

Gelukkig is er een alternatief waar uw hond of kat niets van te vrezen heeft. Huisdiervriendelijk verwijderen van groene aanslag doe je namelijk met AV coating. Dit product is louter samengesteld uit ingrediënten die ook in voedingsmiddelen voorkomen. De mix van onder meer eiwitten, zetmeel en gluten laat de algen verstikken. Deze coating is effectiever dan welk ander middel dan ook. Maar vooral is het een duurzame en gebruiksvriendelijke manier om van uw groene aanslag af te komen, zonder dat uw huisdier daar last van heeft!
https://www.duurzaambestrijden.nl/product/av-coating/