Groene aanslag verwijderen uit je tuin

Een mooie tuin is een groene tuin, maar niet alle vormen van groen zijn even welkom. Terrassen, (houten) vlonders, muren en/of tegels zijn vaak helemaal groen uitgeslagen. Groene aanslag verwijderen behoort dus vaak tot de eerste activiteiten in het nieuwe tuinseizoen! Groene aanslag is een ander woord voor Algengroei. Dat zijn eencellige wezens die groeien door zich te dupliceren. En het kan hard gaan met de overlast, want algen groeien door zich te splitsen. De micro-organismen hebben een slijmerige buitenkant en de algenlaag die door deze exponentiele groei ontstaat, veroorzaakt veel gladheid.

Giffen, zuren en zouten zijn slecht voor je tuinbodem

Veel mensen grijpen in het voorjaar daarom naar chemische middelen om groene aanslag te verwijderen. Er is daarom heel wat gif te koop in het voorjaar. Producten zoals biomos, natuurazijn of de groene aanslagverwijderaar van HG doen inderdaad wat ze beloven… en meer! De producten liggen in grote hoeveelheden in de tuincentra en kosten vaak niet al te veel. Maar de werkelijke kosten zijn eigenlijk veel hoger. Want voor vrijwel al die middelen geldt dat ze erg schadelijk zijn voor ons biosysteem. Om nog maar niet te spreken van de kans dat uw huisdier aan de net opgebrachte chemische substantie gaat likken! Kijk bijvoorbeeld eens op de site van het RIVM, of de site van milieucentraal.

Mechanisch groene aanslag verwijderen is veel werk en niet perse verstandig

Groene aanslag verwijderen kan natuurlijk ook mechanisch en menigeen trekt dan ook in het voorjaar de lieslaarzen aan om in de weer te gaan met de hogedrukspuit. Vaak een tijdrovende klus waarbij heel veel smurrie wordt gecreëerd. Daarnaast weten helaas maar weinig mensen dat een dergelijke spuit de te bewerken ondergrond beschadigt, 0ok al is dat vaak met het blote oog niet te zien. De hogedrukspuit beschadigt bijvoorbeeld de nerf van het hout. De ruimtes in het hout worden daardoor groter, net als het algenprobleem het jaar erop. Bovendien gaat het hout minder lang mee en ben je de boel na het spuiten nog een uur aan het schoonmaken.

Groene aanslag verwijderen kan effectief én duurzaam!

Groene aanslag verwijderen kan inmiddels helemaal anders. AV coating is bijvoorbeeld een volledig natuurlijke groene aanslag verwijderaar die algen en mos laat verdwijnen zonder dat je er verder omkijken naar hebt. De mix van ingrediënten die ook in voedingsmiddelen voorkomen (o.a. gluten, eiwitten en zetmeel) zorgt voor een onzichtbare coating die algen en mossen laat verstikken, waarna ze door de natuur verder worden opgeruimd. Ook buitengewoon milieuvriendelijk is het werken met een enzymreiniger. Enzylan is het middel dat vooral geschikt is voor andere ondergronden dan hout en in situaties waarin de ondergrond doorgaans vochtig blijft.Het opbrengen van deze middelen is kortom een effectieve, arbeidsextensieve maar vooral ook duurzame manier om groene aanslag te verwijderen.  

*Over AV coating

AV Coating is een 100% natuurlijk en plantaardig product voor het verwijderen en tegengaan van groene aanslag. Met de coating dek je de algen en mossen af, waardoor ze verstikken. De groene aanslag verdwijnt binnen enkele dagen. AV coating is uitermate geschikt voor houten ondergronden zoals terrassen, steigers en vlonders. Maar ook op andere ondergronden met een wat grovere structuur doet de coating haar werk. 

*Over Enzylan

Enzylan werkt op basis van enzymen die vervuiling op geheel natuurlijke wijze laten verdwijnen. Het werkt uitstekend op harde, gesloten ondergronden zoals steen, stucwerk, glas of kunststof.  Maar ook plaatsen die vochtig zijn en blijven kunnen goed met dit middel worden bewerkt. Na het opbrengen doet de natuur zijn werk en verdwijnt de groene aanslag vanzelf.

Bezoek onze webshop voor meer informatie over deze producten en/of kijk op ons productadvies welk middel voor welke ondergrond het meest geschikt is. Daar zijn ook de gebruiksaanwijzingen te vinden en een indicatie hoeveel product nodig is voor hoeveel oppervlakte ondergrond.

groene aanslag verwijderen